A sérülés már a múlté: Szűcs Valdó szintidővel szeretne kijutni a budapesti vb-re

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Szűcs Valdó, 100 gát, atlétika, 2020.08.04.
Tokió, 2021. augusztus 4. Szűcs Valdó a férfi 110 méteres gátfutás elődöntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 4-én. Szűcs Valdó nem jutott be a döntőbe. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szűcs Valdó négyszeres szabadtéri, és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutó combhajlító-sérülése már a múlté, és elsődleges célja teljesíteni a világbajnoki szintidőt.

A 27 éves olimpikonnak ki kellett hagynia a márciusban Törökországban rendezett fedett pályás Európa-bajnokságot, az ezt követő időszakról pedig az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában beszélt.

"Úgy döntöttünk az edzőimmel, hogy inkább a szabadtéri szezonra fókuszálunk, és nem kockáztatunk egy nagyobb sérülést" - mondta Szűcs, majd azt is elárulta, hogy nem kellett sokat kihagynia, mivel már a sérülés utáni harmadik héten elkezdhette a teljesértékű munkát.

Szűcs Valdó kiemelte, hogy Floridában nagyon kedvezőek az időjárási körülmények, illetve színvonalas edzőpartnerekkel tud készülni - többek között a 110 méteres gátfutás világbajnoki címvédőjével, Grant Hollowayjel -, de a hazai edzőtáborokat is hasznosnak tartja. Debrecenben az elitbe tartozó Kozák Lucával szokott együtt edzeni.

Szűcs Valdó szintidővel szeretne kijutni a budapesti vb-re Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szűcs még nem döntötte el, melyik versenyen áll majd először rajthoz a szabadtéri szezonban.

Idei céljai között szerepel, hogy a szezon eleji jó futásokkal meghívót kapjon a Gyémánt Liga versenyekre, és teljesítse a vb-szintet (13.32 mp).

"Jó futás, jó szél, jó idő és szerintem nem lesz gond a szintidővel. Magyarországnak van egy alanyi jogon indítható versenyzője a világbajnokságra, de azért dolgozom, hogy mind a két szint meglegyen és ott lehessek a vb-n és az olimpián is" - emelte ki, majd hozzátette: "nem időeredményben gondolkodom, hanem azt szeretném, hogy a technika és a futások álljanak össze, egészséges legyek, akkor tényleg minden úgy fog történni, ahogy azt szeretném."

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-én zárul. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.