A szenzációs formában teniszező Babos Tímea ismét tornagyőztes lett

2023.05.07. 18:55

Babos Tímea megnyerte a ciprusi Alaminoszban zajló salakpályás tenisztorna női versenyét, így immáron 15 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

A világranglista 302. helyezettje a torna harmadik kiemeltjeként az elsőként rangsorolt ciprusi Raluca Georgiana Serbannal (203.) találkozott vasárnap és a nemzetközi szövetség (ITF) honlapja szerint több mint négyórás ütközetben kerekedett ellenfele fölé.

A magyar játékos az első szett megnyerése után 5:3-nál a győzelemért adogatott, de nem tudott élni a lehetőséggel, sőt Serban egyenlített. A harmadik játszma 6:6-os állás után rövidítéssel zárult, melyben Babos volt a jobb. A meccset így 6:4, 5:7, 7:6 (7-5)-re nyerte meg.

Babos Tímea szenzációs formában teniszezikForrás: AFP/Patrick Hamilton

A szerdán a 30. születésnapját ünneplő teniszezőnő ezzel az idei 21. egyéni (ITF-)mérkőzésén a 19. győzelmét aratta, az elmúlt 15 találkozóját egyaránt megnyerte, salakos pályán ráadásul 10 meccsen 10 sikernél jár a szezonban.

Babos április elején az Egyesült Államokban, két héttel ezelőtt pedig Egyiptomban nem talált legyőzőre, így kevesebb mint egy hónapon belül a harmadik trófeáját emelhette a magasba.