Vágólapra másolva!
87 éves korában meghalt Jim Brown, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns legendás futója. A tragikus hírről a felesége számolt be a közösségi oldalon.

Brown felesége szerint a legendás játékos nyugodt körülmények között, álmában halt meg a Los Angeles-i otthonában.

"A világnak ő egy futballsztár és szívész volt, a családunknak viszont egy szerető apa, nagyapa és férj. Össze van törve a szívünk" – írta le a bejegyzésében Monique Brown.

James Nathaniel Brown (1936. február 17. – 2023. május 18.) amerikai focista, polgárjogi aktivista és színész volt, 1957 és 1965 között játsott az NFL-ben a Cleveland Browns csapatában. Az NFL történetének egyik legnagyobb játékosaként tartják számon, minden szezonban a Pro Bowl-meghívott volt. Háromszor választották a liga legértékesebb játékosának (MVP) és 1964-ben a Brownsszal bajnokságot is nyert. A kilenc idényéből nyolcszor ő futotta a legtöbb yardot a ligában, visszavonulásakor szinte minden fontosabb futáshoz kapcsolódó rekordot ő tartott. 2002-ben a The Sportig News minden idők legnagyobb futballjátékosának választotta meg.