A bírói széken törte ripityára az ütőjét, azonnal kizárták a teniszezőt - videó

50th ABN AMRO Open 2023 - Day 2 NurPhoto General news Tennis Match Rotterdam - Netherlands February 14 2023 14th February 2023 ABN AMRO Open 2023 Horizontal SPORT TENNIS
Mikael Ymer of Sweden in action on the court against Tallon Griekspoor of the Netherlands during a professional tennis game at the 2nd day of the 50th ABN AMRO Open 2023 World Tennis Tournament at Ahoy Arena on February 14, 2023 in Rotterdam, the Netherlands (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd Mikael Ymer annyira elvesztette a fejét a lyoni salakpályás férfi tenisztornán, az Arthur Fils elleni nyolcaddöntőben, hogy végül le kellett őt léptetni.

A világranglistán 53. svéd az első játszmában a saját szervájánál, 5-5, 30-30-nál háborodott fel először, amikor az ellenfele egyik ütésénél a pálya egyenetlensége miatt elpattant tőle a labda, és emiatt bréklabdához jutott a francia játékos. Ezután Ymer sokat vitatkozott a játékvezetővel, majd a folytatás után nem sokkal később elvesztette a gémet.

A világranglista-112. Fils sikerének örült a hazai közönség, amely ezután hangos fújolásba kezdett, a térfélcserénél ugyanis Ymer szétverte az ütőjét a játékvezető székén, egy hatalmas lyukat is ütve az emelvényre.

A játékvezető ezután hívta a főbírót, aki leléptette a svédet, így Fils jutott be a torna negyeddöntőjébe.