Itt van Suhajda Szilárd és felesége telefonbeszélgetése - videó

Suhajda Szilárd és felesége, Tímea telefonbeszélgetése
Vágólapra másolva!
Szerdán megindított, oxigénpalack nélküli csúcstámadása óta nincs hír a Mount Everest tetejére tartó Suhajda Szilárdról. A magyar hegymászóval több mint 24 órája kommunikáltak utoljára, a nyomkövetője nem működik, és ami a legrosszabb: a csúcsot időközben megjárt csapatok nem látták. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó magyar hegymászó családja és barátai mellett, az otthonukban töltötte az elmúlt napot a Hír tv stábja, akik bemutatták az idegőrlő várakozás pillanatait, és megörökítették Suhajda Szilárd és felesége, Tímea telefonbeszélgetését is.

A Mount Everest tetejére indult, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Suhajda Szilárd családja és barátai mellett, otthonukban töltötte az elmúlt napot a Hír tv stábja, akik bemutatták az idegőrlő várakozás pillanatait, és megörökítették Suhajda Szilárd és felesége, Tímea telefonbeszélgetését is.

A szerda délelőtt történt beszélgetésben felesége kérdésére, hogy képes-e felérni a csúcsra, és visszaereszkedni, Szilárd határozott igennel válaszolt. A Mandiner azt írja, Suhajda Szilárd holléte szerda 15:47 perc óta nem ismert, viszont bizakodásra ad okot, hogy csütörtök délelőtt lefelé induló serpák egy egyedüli alakot láttak a 4-es tábor felett.

Csütörtökön serpák indultak a magyar hegymászó keresésére, hogy megvizsgálják a 4-es tábort környékét, és átnézzék a sátrakat, nem fekszik-e épp valamelyikben.

Suhajda Szilárd legutóbb szerdán reggel vette fel a kapcsolatot hazai csapatával 8400 méteres magasságból. Onnan továbbindulva a nyomkövető időnként jeleket regisztrált, amelyek azt mutatták, hogy nagyon lassan halad a csúcs felé. Az utolsó két jel a nyomkövetőtől késő este érkezett: 8700 és 8795 méterről.