Djokovic rekordot döntött, Bondárék negyeddöntősök párosban a Roland Garroson

tennis Horizontal
Djokovic folyamatosan döntögeti a rekordokat
Vágólapra másolva!
Bondár Anna bejutott a negyeddöntőbe női párosban a francia nyílt teniszbajnokságon, míg a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovic 17. alkalommal jutott be a legjobb nyolc közé a Roland Garroson, ezzel pedig rekordot döntött.

Bondár Anna és a belga Greet Minnen kettőse vasárnap a 12. helyen kiemelt Asia Muhammad, Giuliana Olmos amerikai-mexikói duóval csapott össze. Az első szettben Bondárék kétszer, az ellenfél pedig csak egyszer brékelt, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója magabiztosan kiszerválta a játszmát, a szettlabdánál beütve harmadik ászát.

Bondár Annáék bejutottak a legjobb nyolc közé Forrás: Belga via AFP/Benoit Doppagne

A folytatásban Muhammadék - az amerikai teniszező bátyja, Shabazz öt kosárszezont húzott le az NBA-ben - 5:0-ra elhúztak, és bő fél óra alatt egyenlítettek. Az utolsó felvonásban a magyar-belga duó 5:1-re meglépett, de Bondár nem tudta kiszerválni a meccset, semmire bukta az adogatását. Ezután viszont Olmos sem járt jobban, így 1 óra 37 perc elteltével Bondárék ünnepelhettek.

A magyar-belga párosra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt amerikai Jessica Pegula és Coco Gauff vár.

A 36 éves Novak Djokovic vasárnap 6:3, 6:2, 6:2-re verte a perui Juan Pablo Varillast, ezzel immár egyedül vezeti a Roland Garros legtöbbszörös negyeddöntőseinek rangsorát úgy, hogy 2010 óta egyszer sem esett ki hamarabb. A második helyen a jelenleg sérült Rafael Nadal áll, aki 16 negyeddöntője után 14-szer diadalmaskodott Párizsban.

Djokovic folyamatosan döntögeti a rekordokat Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A második fordulóban Fucsovics Mártont búcsúztató Djokovic - aki még csak a harmadik Roland Garros-trófeájára hajt - 55. alkalommal van ott a legjobb nyolc között Grand Slam-versenyen. Ezt a listát 58-cal a tavaly visszavonult Roger Federer vezeti, Nadal 47-nél tart.

A belgrádi teniszezőre a negyeddöntőben az orosz Karen Hacsanov vár.