Vágólapra másolva!
Takács Boglárka 11.23 másodperces új magyar csúccsal megnyerte a női 100 métert csütörtökön a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kontinentális sorozatának bronz kategóriájú budapesti versenyén.

A Lantos Mihály Sportközpontban rendezett csütörtöki viadalon kellemes hátszél segítette a sprintszámok indulóit, így a nők klasszikus vágtaszámának résztvevőit is. A mezőnyben Takács mellett a hazai élvonalat a 100 gát Európa-bajnoki ezüstérmese, Kozák Luca, valamint a múlt héten U20-as országos csúcsot futó Kocsis Anna, illetve Csóti Jusztina képviselte. A legjobb magyar futóknak három amerikai és egy trinidadi sprinterrel kellett megküzdeniük.

Takács Boglárka új magyar csúccsal megnyerte a női 100 métert Forrás: Zsigmond László, MASZ

A futam komoly izgalmakat tartogatott, Takács óriási küzdelmet vívott az amerikai Jada Baylarkkal, a trinidadi Michelle-Lee Alyne-nal és a szintén amerikai Shannon Rayjel. A célba előbbi három szinte egyszerre "esett be", a célfotó pedig - hosszas várakozás végén - a magyar bajnok sprintert hozta ki győztesnek,

aki az első hely mellett az újabb országos csúcsnak is örülhetett.

Takács Boglárka tavaly májusban döntötte meg Szabó Enikő 11.41 másodperces, csaknem húszéves csúcsát, majd két újabb javítással 11.31-re faragta a legjobb magyar időt. Ezt másfél hete 11.27-re javította, ezúttal pedig négy századdal annál is jobbat ért el.

Kocsis Anna 11.38-cal beállította U20-as csúcsát és ötödik lett, míg Kozák Luca 11.49-cel a hatodik helyen ért célba.