Miután kizárták a teniszezőt, Grand Slam-győztes lett belőle Párizsban

tennis Horizontal
Japan's Miyu Kato (R) and Germany's Tim Puetz (L) celebrate after a point to Canada's Bianca Andreescu and New-Zealand's Michael Venus during their mixed doubles final match on day twelve of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on June 8, 2023. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Roland Garros első fináléja döntő rövidítést hozott.

A csütörtöki döntőben a korábbi US Open-győztes kanadai Bianca Andreescut és új-zélandi Michael Venust verték döntő rövidítésben.

Érdekesség, hogy a japán, német duó csak közvetlenül a határidő lejárta előtt jelentkezett a vegyes párosra a párizsi Grand Slam-tornán.

Puetz és Kato lettek a vegyes páros győztesei Párizsban Forrás: AFP/Thomas Samson

Kato volt az a teniszezőnő, aki a női páros versenyszám nyolcaddöntőjében egy figyelmetlenül a pályán kívülre ütött labdával telibe találta az egyik labdaszedő lányt, aki sírni kezdett, és végül Katóék kettősét kizárták a tornáról. A japán teniszezőnő azonban nem tört össze az eset után, és a vegyes párosban diadalmaskodni tudott.

Eredmények:
vegyes páros, döntő:
Kato Miju, Tim Pütz (japán, német)-Bianca Andreescu, Michael Venus (kanadai, új-zélandi) 4:6, 6:4, 10-6 - döntő rövidítés