Öngyilkos lett a 35 éves világbajnok sztársportoló

2023.06.29. 10:28

Öngyilkos lett a 35 éves világbajnok és olimpiai negyedik kazah súlyemelő, Vlagyimir Szedov - értesült a Szport Ekszpressz című orosz lap.

Az orosz hírek szerint a 2008-as pekingi olimpián negyedik helyen végző, 2009-ben pedig világbajnoki címig jutó Szedov holttestét Dosztikban, az otthonában találták meg. Bár még tart a rendőrségi vizsgálat, egyértelműnek tűnik, hogy a súlyemelő öngyolkosságot követett el, felakasztotta magát.

Vlagyimir Szedov öngyilkos lettForrás: AFP/Jung Yeon-Je

A jegyzőkönyv szerint az idegenkezűség kizárható, a rokonok szerint is egyértelmű az öngyilkosság ténye. Szedov az utóbi években súlyos depresszióva küzdött. Ennek az volt az oka, hogy a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség 2016-ban sztanozolol jelenlétét mutatta ki a doppingmintájában a pekingi olimpia után, majd 2019 decemberében megfosztották a sztársportolót minden eredményétől, amit 2008 és 2016 között ért el. Emiatt vissza is vonult Szedov.

A Sportal is megírta, hogy egykori edzője, Vilorij Pak szerint is ez vezetett végül a tragédiához. A tréner elmondta, nem tudta feldolgozni, hogy egykor körülrajongták, végül már senkinek sem kellett, mindenki elfordul tőle. Elvált a feleségétől is, ráadásul több olyan problémával kellett szembenéznie, amelyekkel nem tudott végül megbirkózni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Ajánlataink