Suhajda Szilárd és Varga Csaba után újabb magyar hegymászó hódítaná meg a Himaláját

2023.09.09. 14:18

Az elmúlt hónapokban többek között a május 27-én meghalt Suhajda Szilárdért, és a Himalája egyik legmagasabb csúcsát oxigénpalack, illetve magashegyi teherhordók nélkül elérő Varga Csabáért izgulhattunk, most pedig kiderült, hogy egy újabb magyar készül meghódítani a világ legmagasabb hegycsúcsát.

A VG információi szerint egy magyar hegymászó váltott ki engedélyt a nepáli hatóságoknál az őszi hegymászó szezonra. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lehet a rejtélyes mászó, de az biztos, hogy magashegyi csúcstámadásra készül, ugyanis a nepáli turisztikai minisztérium friss adatközléséből kiderült, hogy 44 országból érkezett regisztráció, amelyek közt feltűnt egy magyar is.

Még furcsábbá teszi az egészet, hogy a Világgazdaság által megkérdezett,a hazai hegymászókörökben járatos források sem tudtak arról, hogy Magyarországról bárki expedíciót szervez a Himalájába.
Valaki viszont a magyar hegymászóközösségből engedélyt szerzett egy őszi expedícióra. Ennek pontos időpontja és a konkrét csúcs sem nyilvános jelenleg. Ami biztos, hogy 7000 méternél magasabb hegyről van szó, ugyanis azoknak a hegyeknek a neveit is nyilvánosságra hozta a nepáli hivatal, amelyekre kiváltották az engedélyeket.

Vélhetően hamarosan fény derül a titokzatos magyar hegymászó kilétére, de az biztos, hogy ahogy Suhajda Szilárdért és Varga Csabáért, úgy most is izgulhat majd az ország egy hazai alpinistáért.

Ajánlataink