Lando Norris keményen beleállt Verstappenbe

2023.09.21. 11:47

Az időmérőbeli feltartások nem elég szigorú büntetése miatt emelte fel a szavát Lando Norris. A McLaren Forma-1-es versenyzője a Japán Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte Max Verstappen nem csak megrovást érdemelt volna azért, amiért a Q1 elején a bokszutcában álldogálva feltartotta a sort maga mögött, és amiért később Yuki Tsunodát és Logan Sargeant is blokkolta az időmérőn. 

"Nem akarok túl sokat beszélni erről, mert az csak további vitát generálna, de úgy látom, hogy a pályán történt blokkolás súlyosabb büntetést érdemelt volna. Feltartott valakit, és ez nem csak a csapaton múlik, hiába bírságolják meg a csapatot, a pilóta feladata az, hogy a visszapillantójában ellenőrizze, van- e mögötte valaki" - mondta Lando Norris. 

"Versenyzőként nincs más dolgunk a pályán, csak figyelni kell a tükröt, de a jelek szerint sokan küzdenek ezzel. Sokan blokkolják a versenytársakat, emiatt kellenének szigorúbb büntetések, hiszen így tönkre tudják tenni akár az egész kvalifikációt is, ahogy történt ez Yuki Tsunoda esetében. Csak úgy tűnik, senkit nem érdekel eléggé" - tette hozzá a McLaren versenyzője.

Lando Norris nagyobb szigort követel a büntetéseknélForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato
Ajánlataink