Egy hatalmas félreértés miatt kellett magyarázkodniuk a Liu testvéreknek

2023.09.27. 11:56

Az előző hetekben a magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang és a szintén olimpiai bajnok bátyja, Liu Shaolin Sándor a kínai rövidpályás gyorskorcsolyázók Kína-kupa elnevezésű versenysorozatának első két állomásán szerepeltek, ahol az újságírók és a szurkolók számára is középpontban voltak.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a tavalyi év végén váltott kínai állampolgárságra, és ott is az ország legjobbjai közé tartoznak, amit az eredményeik is bizonyítanak. A megjelenésüket a kínai szurkolók is lelkesen fogadták, legutóbb a hohhoti versenyre is hatalmas rajongótábor kísérte el őket.

Azonban úgy tűnik, sokan még nem ismerik őket igazán jól, hiszen Kínában elterjedt egy pletyka, miszerint az 1995-ös születésű Liu Shaolin Sándor és az 1998-ban született Liu Shaoang ikrek. Ezt pedig tisztáznia kellett a kínai újságírók kérdésére az idősebbik testvérnek.A leggyakoribb félreértés az, hogy ikrek vagyunk. Valójában van közöttünk néhány év korkülönbség" – idézte Liu Shaolin Sándort a Mandiner.

Ajánlataink