Társoldalunk:

Jegorova edzője csalt

A L'Equipe francia lap értesülése szerint az orosz Olga Jegorova az edzőjének köszönheti, hogy doppingolás miatt nem tiltották el, mert a mintavétel során szabálytalanság történt, s Nyikolaj Durmanov ezt kihasználva csalt.

A tekintélyes újság forrás megjelölése nélkül azt írta, hogy a július 6-i párizsi Golden League-verseny után Jegorovától úgy vettek vizeletet, hogy az érthetetlenül egyedül hagyott tréner az egyik üvegen szándékosan olvashatatlanná tette a nevet.

Az illetékesek csak azután vették észre, hogy a felhalmozott mintáknál az egyiken elmosódtak a címkén lévő feliratok, hogy Jegorova A-próbája már kimutatta - a sportágban először - az EPO jelenlétét.

Mivel az első teszt eredménye ismert volt, a nemzetközi szövetség (IAAF) felfüggesztette az orosz futó versenyzési jogát. A technikai hiba után azonban nem lehetett mást tenni, mint megadni a rejtengedélyt Jegorovának, aki így ott lehetett az edmontoni világbajnokságon.

A román Gabriella Szabo először még sztrájkkal fenyegetőzött, ha riválisa elindul. Végül ő is vállalta a szereplést 5000 méteren, de Jegorova óriási fölénnyel aranyérmes lett.

Korábban:

Bojkott Jegorova ellen