Vágólapra másolva!
Februári ellenfelével, Michael Gomezzel mérkőzik szombaton Bognár László, a WBO szuperpehelysúlyú interkontinentális bajnoka. A címvédésen kívül különleges tétje van a meccsnek - legalábbis Bognár és menedzsere úgy tudja: a győztes bokszolhat a megüresedett világbajnoki trónért.

Egyszer már jól elverte Bognár a brit Gomezt. Februárban egy liverpooli összecsapáson beugróként állt a ring sarkába, mivel Gomez ellenfele néhány nappal korábban megsérült, és a kilencedik menetben a bíró beszüntette a küzdelmet, mert a britet már csak a kötelek tartották többé-kevésbé függőleges helyzetben. Akkor lett Bognár a WBO interkontinentális bajnoka.

Szombaton Manchesterben találkoznak ismét, a magyar menedzser, Rácz Félix szerint Bognár megint legyőzi Gomezt, "ha februárban felkészülés nélkül sikerült, most miért ne menne?"

A WBO interneten kiadott utolsó, májusi ranglistáján Bognár a hatodik, Gomez a hetedik. Ez rendben is van, az viszont nem, hogy a lista szerint a világbajnok a brazil Acelino Freitas. Az internetes Fight News júniusi listája ugyanezt közli, tehát nem üres a cím. Ráadásul a WBO programjában az áll, hogy augusztusban WBA/WBO címegyesítő mérkőzést vív Freitas a kubai Casamayorral. Ha pedig így van, akkor hogyan bokszolhat selejtezőt Bognár? Rácz ugyanis már korábban elmondta: mivel Freitast megfosztották a világbajnoki címétől, a szombati meccs győztese és a másik ágon rendezendő Toncso Toncsev-Daniel Attah összecsapás nyertese mérkőzik majd valamikor az év végén a világbajnokságért. "Lehet, hogy az interneten még ilyen információk találhatók, de én hivatalos levelet kaptam a WBO-tól, amelyben a szervezet egyértelműen kimondja: a szombati győztesnek lesz joga bokszolni a világbajnoki címért - jelentette ki Rácz. - Egyébként, értesüléseim szerint a Freitas-Casamayor meccs tét nélküli lesz."

Egy világbajnoki mérkőzés viszont biztos a Felix Promotionnél: Gálfi András a namíbiai Harry Simonnal pofozkodik a WBO középsúlyú címéért. A mérkőzést a manchesteri gálán kellett volna rendezni, de adminisztratív okok miatt két hetet csúszik, július 21-én, Puerto Ricóban találkozik a két ökölvívó.

Bognár: biztos jól felkészültek belőlem

Tegnap este repült el Bognár László Angliába edzőjével és kislányával. Indulása előtt beszélgettünk vele.

- Általában azt mondják a bokszolók a meccs előtt, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésük, aztán, ha kikapnak, akkor meg azt, hogy mégse volt olyan jó. Szóval, milyen volt?
- Úgy érzem, valóban jó. Hét hetet edzettem erre a találkozóra, váltott edzőpartnerekkel, igaz, az utóbbi napokban voltak kisebb zökkenők, mert a szabadságok miatt nehezebb volt ellenfelet találni az edzésekre.

- Februárban beugróként verte meg Gomezt, akkor hát most egy alapos edzésmunkával a háta mögött még simább győzelemre számít?
- Nem egészen úgy van, hogy beugróként, mert akkor is igen komolyan edzettem már heteken át, igaz, hogy egy másik meccsre, de annak nincs jelentősége. Az a lényeg, hogy már akkor is jó formában léptem ringbe.

- Szóval könnyebb lesz most Gomez ellen?
- Nem mondanám. Mostanra biztosan jól felkészültek belőlem, alaposan kielemezték a stílusomat, tehát már nem tudom úgy meglepni, mint akkor. Persze ő sem engem, hiszen elég jól kiismertem már. Gomez erős, verekedő bokszoló, feltételezem, hogy most is majd jön előre teljes gőzzel, talán még jobban is, mint februárban, de abban biztos vagyok, hogy azért most sem tud jobban bokszolni, mint akkor. Én sokkal technikásabb vagyok.

- Kikkel utazik?
- Edzőmmel, Feil Ádámmal és tízéves kislányommal, Biankával.

-Doppingolja majd, hogy a nézők között ott lesz a gyerek is?
- Igen, jobban megy a munka, ha ott van, de meg is nyugtat, hogy a mérkőzés előtti napokban együtt vagyunk. Megszokta már egyébként a mérkőzések hangulatát, nem először ül a ring mellett, miközben én bent bokszolok.

Kósa Tamás

(Magyar Hírlap)