Vágólapra másolva!
A középsúly vitathatatlan bajnoka, Bernard Hopkins 15. címvédő mérkőzésén lép a kötelek közé, előreláthatólag december 15-én. Ellenfele Carl Daniels lesz, akiről azt kell tudni, hogy nem állt útjába a címegyesítő Hopkins-Trinidad meccsnek.

Daniels ugyanúgy mint most, a kihívó jogával rendelkezett, csak akkor éppen nem érvényesítette. Az is igaz, hogy mindkét féllel volt szerződése, hogy az kiáll ellene a csúcstalálkozót követő 90 napon belül. Daniels az IBF-rangsor első helyezettje, már a múlt év decemberétől hivatalos kihívó lett, amikor Brian Barbosát legyőzte - csak éppen a Hopkins-Trinidad találkozó közbeszólt.

A december 15-i dátum szinte biztos, azért szinte, mert hivatalosan Don King promoter stábja november 6-ig köteles a részletek kidolgozására.Bernard Hopkins számára más miatt fontos a meccs: ha 15. címvédő meccsén is diadalmaskodik, megdönti Carlos Monzon rekordját, aki 14 alkalommal vitte véghez ezt a bravúrt.

Az is eldőlt, hogy nehézsúlyban Vlagyimir Klicsko ellenfele december elsején David Izon lesz. Izon mérlege 27 győzelem, ebből 23 KO, 3 vereség, a sérült Ray Mercer helyett lép a kötelek közé. A találkozót New Yorkban rendezik, a tét a WBO-szervezet öve. Izonról tudni kell, hogy korábban Tyson, valamint Rahman lehetséges ellenfeleként is emlegették.

Thury Gábor

Korábban: