Vágólapra másolva!
Marco Antonio Barrera és Erik Morales menedzsmentje hivatalosan is bejelentette, hogy a két remek pehelysúlyú (Kovács István súlycsoportja) bokszoló 2002. március 2-án Las Vegasban az MGM Grand Hotelben 12 menetesre tervezett találkozón megmérkőzik egymással. Korábbi mérkőzésükön Morales nyert, a márciusi találkozót a büszkeség, a becsület és a bosszú meccseként aposztrofálják.

Noha Morales a WBC-szervezet pehelysúlyú bajnoka, a korábban Hamedet is verő Barrera tábora úgy nyilatkozott, ha védencük nyer, akkor sem tart igényt a szervezet világbajnoki övére. Morales 100 százalékban biztos a sikerében, menedzsere, Fernando Beltran pedig kijelentette, aki vereséget szenved, elismeri, hogy a másik a jobb.

Bob Arum a találkozó szervezője bejelentette, mindkét bokszoló 2 millió dollárt kap a mérkőzésért. Morales november 24-én Mexikóban, a legendás Julio Cesar Chavezszel egy programban is a kötelek közé lép, de az eredeti tervtől eltérve nem Tom Johnson ellen, hanem egy egyelőre meg nem nevezett ellenféllel szemben.

A fightnews.com szervezetektől fügetlen rangsorában Barrera vezeti a tizenkettes listát, nyomában Moralesszel. A WBO korábbi világbajnoka, Kovács István nincs rajta a honlap rangsorán, ezzel szemben a WBO-nál a 6., a WBC-nél a 8, a WBA-nál a 9., az IBF-nél pedig a 10. a tizes listákon. Ez azt jelenti, hogy mind a négy nagy világszervezetnél ott van az élmezőnyben.

Thury Gábor

Korábban: