Vágólapra másolva!
Tegnap hivatalosan is bejelentették a 2002-es esztendő első nagy érdeklődésre számot tartó profi ökölvívó-mérkőzésének időpontját. A kubai származású Joel Casamayor és a brazil Acelino Freitas lép a kötelek közé január 12-én Las Vegasban.

A két kiskönnyűsúlyú bokszoló, a WBA-szervezet világbajnoka, Casamayor és a WBO címvédője, Freitas összecsapása nem mindennapi csemegét ígér. A WBC világbajnoka Floyd Mayweather, a fightnews honlap őt tartja a súlycsoport legjobbjának, a kubai a második, a brazil a harmadik a sorrendben.

Joel Casamayor kapott előbb szót a sajtótájékoztatón: "Már régóta várok erre az összecsapásra, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segített abban, hogy ez a meccs összejöjjön. Megmutatom a világnak, ki is az a Casamayor! Aki pedig nem ismer, az jöjjön el január 12-én Las Vegasba, s megtudja, ki vagyok. A legtöbben nem tudják megmondani, kinek a győzelmét hozza majd a mérkőzés, de tudom, hogy én nyerek."

Acelino Freitas először elnézést kért, hogy nem tökéletes az angoltudása, majd így folytatta: "Elsősorban köszönöm Istennek, hogy összejött ez a meccs. Voltak problémák, de mi legalább úgy akartuk ezt a mérkőzést, mint Casamayorék - vagy talán még jobban. A legjobb időben, a legjobb helyen találkozunk. Mivel győztesnek születtem, csak azoknak lesz meglepetés a sikerem, akik nem rám tippelnek. Sajnálom, hogy nem találkozhattam az olimpián Casamayorral, de most itt az alkalom. Megígérhetem, hogy visszaviszem magammal az egyesített címet Brazíliába."

Casamayor erre megjegyezte, nem hiszi, hogy az öv Brazíliába kerül, mert ő Miamiba viszi. Freitas szerint a cím valóban Miamiba kerülhet, de csak abban az esetben, ha ő odaviszi, mert Miami az a város, ahol sok brazil barátja él.

Thury Gábor