Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt kilencedik profi mérkőzését is megnyerte az Universum berlini gáláján. A félnehézsúlyú Madár a negyedik menetben technikai KO-val verte ellenfelét, az amerikai Jesse Coronát. A programban utána következő, fél év kihagyás után visszatérő Kovács István is nyert, a nicaraguai Jose Alfonso Rodriguez ellen, pontozással, nyolc menetes küzdelemben.

Kovács István pontozásos győzelemmel tért vissza júniusi veresége után. Az egykori pehelysúlyú világbajnok a nicaraguai José Alfonso Rodriguezt győzte le nyolc menetes küzdelemben, pontozással. Ko-Ko 22. mérkőzésén 21. győzelmét szerezte, egyetlen vereségét Chacóntól szenvedte el.

Ha a mérlegelésre nem is, de a nyolc menetesre tervezett meccsre megérkezett Ko-Ko ellenfele is. A szinte az utolsó pillanatban "leakasztott" nicaraguai José Alfonso Rodriguez mérlege 12 győzelem, 9 vereség és 2 döntetlen volt a találkozó előtt. Kiütni egy ellefele sem tudta.

Az első három menetben Kovács egyértelműen irányított, a negyedikben Rodriguez egy sorozással visszatámadott, ekkor kiegyenlített küzdelem folyt. Az ötödik menetben Ko-Ko visszaállította renoméját, egy erős jobbos után újra átvette az irányítást. A hatodik menetre az addig óvatosabb mozgása is lazult, néhány kombináció már a régi Kobrára emlékeztetett, jóllehet Rodriguez ellen - menekülő stílusa miatt - nehéz volt bokszolni. A nyolcadik menetben az ellenfél közel állt ahhoz, hogy kiüssék.

"A találkozó előtt magam sem tudtam, hogy milyen lesz újra a kötelek között. Kicsit tartottam a visszatéréstől, de ez velejárója a dolognak. Nem ismertem az ellenfelemet, ez azért hátrány. Nem úgy bokszoltam mint régen, egy másik Kovács volt a ringben. Nem volt látványos a bunyóm, inkább robbanékony voltam és dinamikus. Ilyen értelemben elégedett vagyok. Nagyon jól éreztem magam a szorítóban. Azt hittem könnyebb ellenfelem lesz, Rodriguez rutinos ellenfél volt" - nyilatkozta Ko-Ko.

"Nem örültem neki, hogy az utolsó pillantban derült ki az ellenfél személye, de egy pillanatig sem aggódtam amiatt, hogy nem bokszolhatok. Elvégre egy volt világbajnoknak azért nem olyan könnyű ellenfelet találni. Sokan bírálják az Universum mendzselési politikáját. Nos, én teljesen elégedett vagyok a partnerrel - az Universummal lettem világbajnok, nem váltok istállót. Annak viszont különösen örülök, hogy a meccset látta Paco Valcárcel, a WBO-szervezet elnöke, s nagyon jó véleménnyel volt rólam. Ez azt jelenti, hogy akár már a jövő év első felében hivatalos kihívó lehetek a vb-övért a WBO listáján. Ez persze nem azt jelenti, hogy automatikusan bokszolhatok az övért, de közelebb leszek a tűzhöz. Az Universumnál is tudják, hogy ez a lényeg, mert én már nem tudok három évet várni egy lehetőségre. Egy volt világbajnok minél előbb szeretne igazi tétért bunyózni, ezt a menedzsment teljes mértékben megérti, s ennek szellemében cselekszik."

Erdei kilencedik meccsén hetedik olyan győzelmét aratta, hogy nem kellett végig bokszolnia a kitűzött menetszámot. Ez volt Erdei második nyolc menetesre tervezett mérkőzése, az elsőn a második menetben végzett ellenfelével, most a negyedikben. Jesse Coronának egy pillanatig sem volt esélye.

Ajánlat:

Dariusz a király