Vágólapra másolva!
Eddigi nagyobb mérkőzései alkalmával a legendás tréner, Emmanuel Steward állt a korábbi pehelysúlyú bokszvilágbajnok Naseem Hamed szorítósarkában, ám most először merült fel a Hamed-klánban, hogy olyan edző dolgozzon a visszatérésre készülő Herceggel, aki rendszeresen felügyeli a munkáját.

A világ egyik leghíresebb edzője, idősebb Floyd Mayweather felfedte, Hamed tábora ajánlatot tett neki. Mayweather saját fiát, Floyd Mayweathert is edzi, aki nem mellékesen a WBC-szervezet kiskönnyűsúlyú bajnoka, a szakemberek szerint a súlycsoport legjobbja a szervezetektől független rangsorban. Továbbá Erik Moralest is ő készíti fel a Barrera elleni március 2-ai Las Vegas-i mérkőzésre.

Hamed a közelmúltban kötött egy három mérkőzésre szóló szerződést az HBO-val, amelyben az áll, hogy a harmadik találkozó a Barrera elleni visszavágó lehet. Tavaly a mexikói legyőzte Hamedet, akinek ez az egyetlen veresége. Az id. Mayweather azonban rágós falat lehet még, mert alapjaiban meg szeretné reformálni a volt világbajnok stílusát: "Teljesen rossz technikával bokszol, s ha újra a világ legjobbja akar lenni, azonnal el kell kezdenie tanulni. Vége a bohóckodásnak, el kell hagynia a manézs világát."

Mayweather - aki nem mellékesen Oscar De La Hoyát a Fernando Vargas elleni vb-címmeccsre készíti fel - szinte mindenben lát hibát Hamed bokszolásában. Elsősorban a Herceg mozgáskoordinációján szeretne változtatni, s azt sulykolná belé, hogy mikor mozogjon az órával megegyező vagy éppen ellentétes irányban: "Hamed egy ütéses bokszoló. Igaz, az ütése a súlyához képest rendkívül kemény. A Herceg művésze az együtéses K.O.-nak, de tanulnia kell. Van még ideje, lehet még a világ legjobbja."

Korábban:

Thury Gábor