Vágólapra másolva!
A Mike Tysont rommá verő Lennox Lewis néhány hét múlva határoz jövőjéről. Az IBF és a WBC egyesített világbajnokának a tervei közt felmerült az esetleges visszavonulás is, de szívesen eleget tesz a szerződésben foglalt Tyson-visszavágónak. Elmondása szerint egyébként nagyon élvezte az amúgy sem eredménytelen pályafutása legnagyobb győzelmét.

"Akik Mike Tyson ellen láttak, életem legjobb formájának lehettek tanúi" - nyilatkozta a profi nehézsúlyú világbajnok, aki pályafutása meghatározó pontjának nevezte múlt szombati győzelmét. "Teljesítettem küldetésem: bebizonyítottam, hogy én vagyok a világ legjobb bokszolója. Olyan ökölvívást mutattam, amelyik a legjobb volt a világon. Bármilyen stílust képes vagyok alkalmazni, senki sem menekülhet a csapásaim elől."

A WBO nehézsúlyú világbajnoka Vlagyimir Klicsko és testvére Vitalij, jó testvérhez illően egybehangzóan állították, hogy nem lepődtek meg Lewis fölényes győzelmén. "Lennox Lewis nagyon okosan, technikásan bokszolt, és végig irányított. Nagyon meggyőző volt. Azt hittem, hogy Tyson három menetig rohamoz, s csak azután veszi át a kezdeményezést Lewis, de ez valójában már jóval korábban megtörtént. Tyson visszavágót akar, de nem hinném, hogy ezek után valaki is kíváncsi lenne erre. Már szerepeltem Lewisszal egy filmben, de most már szívesen kiállnék ellene élesben is" - mondta Vlagyimir Klicsko, aki június 29-én, Atlantic Cityben, Ray Mercer ellen lép ringbe, hogy megvédje világbajnoki címét.

Vitalij szintén Lennoxra voksolt. "Jó meccs volt, de nem vagyok meglepődve. Biztos voltam benne, hogy Lennox előbb-utóbb beakaszt egy tiszta ütést. Gyönyörű kombinációkat ütött. Régóta tanulmányozom Lewist, és van néhány hibája, amit talán ki tudnék használni. Persze ezeket most nem árulom el" - mondta titokzatosan az idősebbik Klicsko fivér.

Kovács Iván

Ajánlat: