Vágólapra másolva!
Rövidre sikerült a Kótai Mihály bemutatkozása az RTL Klubon. A Polish Boxing Promotion veretlen kisvilágbajnoka 18. profi mérkőzésén, Nottinghamben már az első menetben padlóra küldte a brit Howard Clarke-ot, aki ezek után nem akarta folytatni a mérkőzést.

Nagy elánnal kezdett a pályafutása vége felé járó, 34 éves Clarke, de lelkesedése hamar alábhagyott, másfél perc múlva ugyanis Kótai néhány balossal sarokba szorította, és addig sorozta, amíg ellenfele jobbnak látta, ha letérdel és számoltat magára. Noha egyértelmű volt, hogy képes lenne a folytatásra inkább úgy döntött, hogy kiveszi a fogvédőjét és elhagyja a ringet.

Kótai következő célja az Eb-cím/sport/egyeni/boksz/20020529kotai.html

A veretlenségét megőrző Kótai 18 mérkőzése közül így már 11 összecsapáson győzött kiütéssel. Ellenfele, eddig sem tartozott a túl sikeres bokszolók közé jelenleg mérlege 27 győzelem, 30 vereség és 2 döntetlen.

Kótai Mihály: "Egy kicsit túl gyorsra sikerült a meccs. Bár a taktika valóban az volt hogy erősen kezdek, nem gondoltam, hogy az első menetben vége lesz, hiszen Clarke jó bokszolónak számít, a súlycsoport majd minden nagyágyújával öklözött már. Sajnos, az én súlycsoportomban nagyon sűrű, tele van klasszisokkal, de remélem, hogy egyszer el tudok jutni a világbajnoki címig, persze ebben a menedzselésemnek is nagy szerepe van."

Szántó Imre , Kótai edzője: "Nagyon tetszett a mérkőzés, Misi azt a taktikát választotta, hogy dinamikus testboksszal rögtön az elején demontstrálja az erőfölényét. Szinte azonnal nagyon megtörte a ellenfél lelki és fizikai ellenállását. Nem vártam ilyen gyors győzelmet."