Társoldalunk:

De la Hoya a simább úton közelít Mosleyhoz

Újabb nevek merültek a nagyváltósúlyú profiboksz-bajnok, Oscar de la Hoya lehetséges ellenfeleként a május 3-i Las-Vegas-i bokszgálán, melyen Erik Morales is szorítóba lép. A Shane Mosley elleni csúcsmérkőzésre készülő De la Hoya eredetileg a veterán exbajnok Luis Camposszal öklözött volna, de úgy tűnik, inkább könnyebb utat választ, és gyengébb partner után néz.

Forrás: MTI
De la Hoya hatodik világbajnoki címét ünnepli
A WBC és a WBA aranyifjúnak becézett bajnoka tavaly már a visszavonulását fontolgatta, de márciusban úgy döntött, addig nem akasztja szögre a kesztyűt, amíg vissza nem vág korábbi két legyőzőjének, Felix Trinidadnak és Shane Mosleynak. Előbbi időközben visszavonult, Mosley számára viszont ez a visszavágó lehet az utolsó esély, hogy beírja magát a profiboksz történetének legjobbjai közé, és bebizonyítsa: korai volt őt leírni.

Az amerikai bunyósnak hatalmas karriert jósoltak korábban, több szakíró egyenesen a bokszlegenda Sugar Ray Robinson utódját látta benne. Mosley eddig 38 győzelmet aratott, 35-öt (!) kiütéssel, könnyűsúlyú IBF-címét nyolcszor védte meg, majd két súlycsoportot is előrelépve többek között megverte De la Hoyát is. Aztán jött 2002 januárja és Vernon Forrest, aki   előbb megfosztotta a WBC övétől, majd a visszavágón is legyőzt. Ezután gyorsan elfelejtették Mosleyt, most azonban itt a lehetőség számára a nagy visszatérésre, ehhez pusztán újra meg kell vernie a legjobbat, Oscar de la Hoyát.

Ám ahhoz, hogy az év egyik legnagyobb meccse összejöhessen, Mosleynak még túl kell jutnia Raul Marquezen, és De la Hoyára is vár még egy felhozó összecsapás, május 3-án, Las Vegasban. Oscar eredetileg az IBF egykori bajnokával, a tapasztalt és impozáns mérleggel (80 győzelem, 5 vereség) rendelkező 31 éves Luis Camposszal öklözött volna, őt azonban, úgy tűnik túl veszélyesnek ítélte meg De la Hoya menedzsmentje. A legutóbbi sajtótájékoztatón  ugyanis Alex Bunema, Carlos Bojorquez és az IBF-címvédő Winky Wright nevét is megszellőztették, hármójuk közül azonban csak utóbbi számítana komoly ellenfélnek, és valószínűleg nem is rá esik majd a választás.

Ha minden a papírformának megfelelően alakul, De la Hoya szeptemberben lép szorítóba Mosleyval. Ami későbbieket illeti, szó van még  egy Forrest, illetve egy  Bernard Hopkins elleni összecsapásról, ami minden bizonnyal már valóban az aranyifjú utolsó meccse lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK