Vágólapra másolva!
Egyelőre még korántsem biztos, hogy létre jön Lennox Lewis és Mike Tyson visszavágója. De ha mégis, akkor "Vas Miskának" nincs szüksége Don King közvetítői szolgálatára, s arra biztatja Lewist, ő se közösködjön a nagyhajú promóterrel.

"Lennoxnak és nekem nincs szükségem arra, hogy Don King irányítsa üzleti ügyeinket" - fogalmazott Tyson pénteken kiadott közleményében. King egyébként a vasárnap hajnalban esedékes Roy Jones-Ruíz WBA nehézsúlyú döntő mérkőzésszervezője, s nemcsak ő, hanem Lewis is Las Vegasban tartózkodik, megtekinteni az óriási érdeklődéssel várt összecsapást.

King pillanatnyilag éppen azon van, hogy Lewist magához láncolja bokszkarrierje hátra lévő részére. Lewis nem bokszolt azóta, hogy tavaly júniusban tönkreverte Tysont. Nemrégiben visszalépett a Vitalij Klicsko elleni meccstől (utóbbi a WBC rangsorában az első számú kihívó), egy nyárra tervezett, Tyson elleni visszavágó reményében. (Amely nyilván a többszörösét hozná konyhára, mint a Klicsko-meccs.)

King megválik hajától, ha Jones legyőzi Ruizt/sport/egyeni/boksz/20030108king.htmlDon King nagy híve Klicskóéknak/boxutca/20021115donking.htmlKlicskóék perlik Lewisékat/boxutca/20030129klicskoek.htmlLennox Lewis filmsztár lesz/sport/egyeni/boksz/20021026lennox.htmlLewis pankrációra készül/sport/egyeni/boksz/20021017lewis.html

Ami Tysont illeti, ő február 22-én 49 másodperc alatt kiütötte Etienne-t, de utána úgy nyilatkozott, még legalább két mérkőzésre szüksége van, hogy olyan formába lendüljön, ami elegendő lehet Lewis ellen. Tyson egyébként 100 millió dollárra perli Kinget egy New York-i bíróságon, azt állítva, hogy a mérkőzésszervező 1995 óta - amikor kiengedték a bokszolót a börtönből - éppen ennyit lopott el tőle különböző mérkőzések pénzdíjaiból.

Tyson ügyvédei szerint King úgy próbál manőverezni, hogy "Iron Mike" csak rajta keresztül mérkőzhessen meg Lewisszal, s a meccs fejében ejtse el a százmilliós keresetet.

Ch. Gáll András