Vágólapra másolva!
Húsz ország 150 versenyzőjének részvételével vasárnap Pécsett megkezdődik a 2. női ökölvívó Európa-bajnokság. A szervezők pénteken és szombaton várják az érkező csapatokat, majd vasárnaptól egy szorítóban, napi két programban bonyolítják le a mérkőzéseket. A döntőkre a jövő pénteki pihenőnap után, május 17-én kerül sor.

A magyarok mind a 13 súlycsoportban érdekeltek, kötelek közé lép többek között a 70 kg korábbi, valamint a 86 kg jelenlegi világbajnoka, Pruzsinszky Ivett és Kovács Mária is. "Nem fogalmaztunk meg különösebb elvárást a válogatott szereplésével kapcsolatban, mivel senkire sem akartunk plusz lelki terhet rakni" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. "A célunk egy jó hangulatú, tiszta mérkőzésekkel, korrekt pontozással lebonyolított kontinensviadal."

A hazai boksz első embere szerint a színvonallal nem lesz gond, mivel a legutóbbi, isztambuli világversenyen, az áprilisi Ahmet Cömert emléktornán kiegyenlített összecsapásokat láthatott a közönség.

"A női ökölvívás egyértelműen nagyot fejlődött" - tette hozzá Csötönyi Sándor. "Isztambulban nem volt sérülés, kiütéses győzelem, illetve döntő fölény, s ez mindenképpen jó jel."

Az Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapat névsora:
Simon Nikolett (46 kg), Csík Mónika (48), Demeter Zsuzsanna (50), Hárs Eszter (52), Vlajk Alexandra (54), Szuknai Zsuzsanna (57), Pezdány Edina (60), Szabó Teréz (63), Csejtei Csilla (66), Pruzsinszky Ivett (70), Ducza Anita (75), Kovács Viktória (80), Kovács Mária (86).