Társoldalunk:

Kótai világbajnok, Lewis legyőzte Klicskót

Forrás: EPA
Idősebb Klicsko sokáig jól tartotta magát, sőt...
Fotó: EPA
Megvédte profi nehézsúlyú világbajnoki címét a brit Lennox Lewis, aki magyar idő szerint vasárnap kora reggel a Los Angeles-i Staples Centerben hat menet után technikai KO-val legyőzte az ukrán Vitalij Klicskót.

A két öklöző hat meneten át ádáz, véres küzdelmet vívott egymással. Lou Moret mérkőzésvezető azonban Klicsko bal szemhéjának a felrepedése miatt a hetedik menet megkezdését orvosi tanácsra nem engedélyezte. Klicsko ekkor a három pontozóbírónál 58-56-ra vezetett.

A meccs után a vesztesnek kihirdetett kihívó csalódottan nyilatkozott. "Nem értem miért állította le a meccset a bíró" - mondta Klicsko, aki szerint a sérülést nem ütés okozta, hanem Lewis feje. "Nem éreztem, hogy vesztésre állnék, a sérülés sem akadályozott. A döntés utáni szurkolói reakciókból kiderült emberek szemében én vagyok a bajnok" - tette hozzá az ukrán klasszis.

Tény, hogy a címvédő Lewis bajban volt, mert a küzdelem leállításakor Klicsko vezetett a pontozóknál. A Staples Center 15 ezer nézője is így érzett, mert hangos pfujolásba kezdett, amikor Moret beszüntette az összecsapást.

Forrás: EPA
...szerinte nem volt jogos, hogy "lefújták" az ütközetet
Fotó: EPA
Lennox Lewis tagadja, hogy lefejelte volna Vitalij Klicskót: "Nem fejeléstől, hanem ütéstől szakadt fel Klicsko szemöldöke" - mondta a brit világbajnok. "Az állítása, hogy lefejeltem, nagyon rosszul esik. Legalább öt különböző vérző sérülés volt az arcán, azok nem származhattak mind fejeléstől."

A WBC és az IBO trónját megvédő Lewis ugyanakkor hajlandó visszavágót adni rendkívül csalódott riválisának. "Részemről rendben van a dolog, csak mutassák meg a pénzt, amit kapok, aztán kezdhetjük. Örömmel kidekorálom Klicsko jobb arcát is" - tette hozzá kissé nagyképűen a kanadai származású világklasszis.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK