Vágólapra másolva!
Az angol Sunday People értesülései szerint a volt pehelysúlyú bajnok Naseem Hamed novemberben visszatérhet a ringbe, amennyiben sikerül ledolgoznia jelentős súlyfeleslegét.

A Herceg legutóbb, tavaly májusban tizenkét menetben pontozással győzte le Manuel Calvót, de teljesítményével csalódást okozott rajongóinak. A súlycsoport valamikori rettegett és utánozhatatlan stílusú fenegyereke - elsősorban a szigetországban - még mindig roppant népszerű, így folyamatosan kapacitálják, húzzon újra kesztyűt.

Év elején az HBO egy Michael Brodie elleni találkozót akart tető alá hozni júniusra, később szeptember 20-át jelölte ki a visszatérésre - már egy gyengébb ellenféllel szemben. Hamed kérésére azonban ezt az időpontot is elhalasztották novemberre. A WBC, az IBF és a WBO volt bajnokának még ez az idő szűkösnek bizonyulhat, hiszen állítólag 12,7 kg-mal van a pehelysúly felső határa felett.

Több szakíró szerint Hamedet már nem is láthatjuk többet bokszolni, habár a világszervezetek még mindig előkelő helyen rangsorolják (a WBO-nál 6., a WBA-nél 3. és a WBC-nél 10.), így egy meggyőző visszatéréssel akár azonnal egy világbajnoki címmérkőzés közelébe kerülhet.