Vágólapra másolva!
Ősszel két ok miatt is revánsot vehet Nagy János, a magyar bajnoki cím és a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális övének birtokosa. Profi ökölvívónk menedzsmentje ugyanis felvette a kapcsolatot Julio Pablo Chacónnal, aki 2001. június 16-án a Kisstadionban kiütötte Kovács Istvánt. Ráadásul az argentin az atlantai olimpián egyszer már legyőzte Nagyot is.

A Felix-Promotion hivatalos honlapja szerint Rácz Félix "istállóvezető" már felvette a kapcsolatot Julio Pablo Chacón menedzsmentjével, s komoly tárgyalásokat kezdtek egy esetleges magyarországi mérkőzésről. Igen, ez a Chacón az a Chacón: az argentin eddig egyszer bunyózott hazánkban, akkor, 2001. június 16-án, a Kisstadionban kiütötte Kovács Istvánt, s elvette Kokótól profi világbajnoki címét.

Chacón mostani ellenfele Nagy János lenne, a magyar bajnoki cím és a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális övének birtokosa az ősszel léphetne ringbe, helyszínként vidéki városok (Győr, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár) jöhetnének számításba. Chacón, amióta elveszítette vb-övét a skót Scott Harrison ellen, még nem jutott vissza csúcsra, az esetleges interkontinentális cím elhódítása viszont nagy lépést jelentene számára, hogy újra megkapaszkodhasson az élmezőnyben.

Nagy duplán is revánsot vehetne: Kokó veresége mellett ugyanis neki is akad elszámolnivalója az argentinnal, aki az 1996-os atlantai olimpián legyőzte őt a negyedöntőben.

"Chacón egy remek bokszoló, nemes ellenfél. Amilyen váratlan volt Kokó veresége, olyan váratlanul ért a lehetőség, hogy esetleg bokszolhatok az argentin ellen. Nem a helyszínen, hanem a televízió előtt néztem a kisstadionbeli összecsapást. Szörnyű volt Kokót a padlón látni, ezt előtte rémálmaimban sem gondoltam volna. Függetlenítenem kell magamat a történtektől, nem szabad, hogy a revánsra gondoljak. Nyerni akarok. Eljött az idő, hogy egy igazán jegyzett bokszolóval találkozzak, hogy az én nevemet is megismerjék a világon" - nyilatkozta Nagy János a Felix-Promotion honlapjának.