Vágólapra másolva!
Könnyűsúlyú profi ökölvívó Európa-bajnoki címet szerezhet Komjáthi László, a Felix Promotion versenyzője, aki szeptember 27-én, az olaszországi Cantaniában megmérkőzhet a jelenlegi címvédővel, Stefano Zoff-fal.

A Felix Promotion könnyűsúlyú profi ökölvívója Komjáthi László (18-4-1) nagy lehetőség kapujába érkezett, miután szeptember 27-én, Cantaniában Európa-bajnoki címmérkőzést vívhat az EBU (Európai Bokszunió) jelenlegi legjobbjával, Stefano Zoff-fal (39-9-2).

"Már régóta készülök erre a megmérettetésre, hisz hónapok óta előkelő helyen állok az európai ranglistán. Most végre megadatik a nagy lehetőség, köszönhetően a menedzseremnek, Rácz Félixnek is. Az Európa-bajnoki cím az egyik legrangosabb a profi bokszban, hisz csak egy szervezet van, az EBU, s minden súlycsoportban csak egy bajnokot jegyeznek, a legjobbat Európából. Láttam már bokszolni Zoffot, verhetőnek vélem. Nagyon bízom magamban, különösen a küzdőképességemben, s abban, hogy már most jó formában érzem magam, köszönhetően annak, hogy két hónapja kőkeményen készülök" - mondta a Hajdú-bihari Naplónak az ökölvívó.

A két bunyós közül Zoff az eredményesebb, hiszen korábban volt már a WBA (Bokszvilágszövetség) világbajnoka, pehelysúlyban és könnyűsúlyban is Eb-címvédő volt, legutóbbi mérkőzésén, június hetedikén egyhangú pontozással verte meg a brit David Burke-öt. Komjáthi klubtársa, Nagy János segítségével készül fel, érdekesség, hogy Nagy ugyanúgy fontos találkozó előtt áll, hiszen október 25-én, Szolnokon az egykori Kokó-verő, az argentin Julio Pablo Chacón lesz az ellenfele.