Vágólapra másolva!
Bár október 18-i címmérkőzését lemondta, egy hatmenetes felhozó derbi erejéig ringbe száll Kótai Mihály, a WBF nagyváltósúlyú ökölvívó-világbajnoka a manchesteri gálán. Elmarad viszont Komjáthi László könnyűsúlyú Eb-címmérkőzése, az olasz ellenfél ugyanis kézsérülésre hivatkozva visszalépett az összecsapástól.

Ki tudja, mi lett volna, ha Kótai Mihály, a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka nem szenved vereséget szombaton. A 25. profi összecsapásán először elvérző magyar profi bunyós az eredeti tervek szerint október 18-án, a Manchester Evening News Arena közönsége előtt védhette volna meg címét, ám a keserű csalódás miatt lemondta az összecsapást.

Pontosabban ott lesz Manchesterben, ringbe is száll, de az eredetileg tervezett tizenkét menet helyett csupán egy hatmenetes "felhozó" meccset vív. Az RTL Klub információja szerint lehet, hogy a szakmai munkáért felelős Theo Kerekesch sem marad a helyén. Kótai szeptember 20-án meglepetésre pontozásos vereséget szenvedett a zimbabwei Farai Musiyiwától, s ezzel elveszítette veretlenségét.

A bunyós október 18-i ellenfelét még nem jelölték ki, az biztos, hogy a program csúcspontja a a Michael Brodie-Csi In Sin összecsapás lesz a WBC pehelysúlyú világbajnoki címmért, míg a WBF váltósúlyú címmérkőzésén James Hare még ismeretlen ellenfelével szemben száll szorítóba.

A magyaroknak nincsen szerencséje, ugyanis Komjáthi László előre beharangozott könnyűsúlyú profi ökölvívó Európa-bajnoki címmérkőzése is elmarad. A Felix Promotion versenyzője szeptember 27-én, az olaszországi Cantaniában meccselt volna a jelenlegi címvédővel, Stefano Zoff-fal, ám az olasz bal keze a hírek szerint megsérült, így nem bunyózhat.