Társoldalunk:

Michalczewski nem érte utol Rockyt

Matolcsi József technikai KO-val vereséget szenvedett a Bokszvilágalapítvány (WBF) váltósúlyú címéért folytatott manchesteri mérkőzésen. A címvédő, angol James Hare pályafutása 27. sikerét aratta.

Rendkívül változatos csatát vívott a két bokszoló, egyszer Hare, egyszer pedig Matolcsi került padlóra. A tizedik menetben Hare egy ütéssel megfogta a magyar öklözőt, aki ugyan állva maradt, ám a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást. A brit közönségnek sem tetszett az ítélet, ami azt mutatja, hogy Matolcsi méltó ellenfele volt a világbajnoknak, aki a pontozóknál reális arányban (87-85, 88-84, 89-84) vezetett, így minden bizonnyal a 12. menet végén is az ő kezét emelték volna a magasba. Matolcsi profiként negyedik vereségét szenvedte el.

Ugyancsak Manchesterben, ugyanazon a gálán lépett szorítóba Kótai Mihály, s a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka 25. profi sikerét aratta. Kótai az első menetben technikai KO-val verte az osztrák Josef Brayert.

Az eredetileg hat menetesre tervezett találkozón Kótai rendkívül hamar kétszer is padlóra küldte ellenfelét, s amikor egy újabb ütéssel megfogta Brayert, a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú összecsapást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK