Vágólapra másolva!
Nem kizárható, hogy a Klicsko testvérek beperelik az Universum Box-Promotiont, ha a hamburgi istálló nem egyezik bele a szakításba ez év április 30-ig. A két ukrán nehézsúlyú bokszolót elvileg eddig az időpontig köti szerződés a többek között Erdei Zsoltot is versenyeztető menedzserirodához, ám Klaus-Peter Kohl klubtulajdonos úgy érvel, hogy a kontraktusban van egy olyan záradék, amely a két sportember sérüléseinek időtartamával meghosszabbítja a szerződés érvényességét. Márpedig karrierje során mind Vitalij, mind Vlagyimir többször, hosszabb ideig bajlódott különféle sérülésekkel.

Klicskóék mindenesetre perrel fenyegetőznek - sőt, a boxrec.com információja szerint már be is adták a keresetet a bíróságon - arra az esetre, ha Kohl április 30-ig nem engedi el őket. A testvérpár az Egyesült Államokban kívánja folytatni pályafutását, egyébként mindketten Los Angelesben élnek.

Björn Ziegler, az Universum jogtanácsosa egyelőre nem kommentálta a hírt. Dr. Ziegler volt az, aki Graciano Rochigianit képviselte (két New York-i ügyvéddel, Richard Dolannel és Peter Schlammel együtt), amikor a félnehézsúlyú exvilágbajnok kijött a börtönből, és beperelte a WBC-t. A 30 milliós dolláros pert Ziegler meg is nyerte Rochigianinak.

Christoph Rybarczyk, az Universum szóvivője azt állítja, hogy a jogi hercehurca nem befolyásolja Klicskóék soron következő mérkőzéseit. Vitalij a WBC világbajnoki övét vette célba (Lennox Lewis ellen), Vlagyimir pedig a WBO világbajnoki koronáját akarja visszaszerezni.

Ami az esetleges Lewis-meccset illeti: a WBC londoni tanácsa úgy határozott, hogy a 38 éves brit nehézsúlyúnak legkésőbb március 15-ig meg kell egyeznie Vitalij Klicskóval a visszavágót illetően, különben Lewis elveszíti a címet, és a megüresedett trónért a szervezet meccset ír ki. A hírek szerint az HBO fizető tévécsatorna április 24-én rendezné meg a Lewis-Klicsko összecsapást, a bajnok még habozik a mérkőzés illetve a visszavonulás között. Emanuel Steward, Lewis edzője úgy nyilatkozott, hogy e hét végéig eldöntik, folytatják-e, hiszen lassan kifutnak az időből. Egy világbajnoki felkészüléshez ugyanis legalább két hónapra van szükség.

Ch. Gáll András