Vágólapra másolva!
A profibox.hu információi szerint a profiökölvívó-nagyváltósúly WBF-világbajnoka, Kótai Mihály legközelebb április 10-én azon a manchesteri gálán lép ringbe, amelynek főmérkőzése a megismételt Michael Brodie - In Dzsin Csi pehelysúlyú világbajnoki találkozó lesz a WBC övéért.

Az április 10-i gálán a Bokszvilágalapítvány (WBF) bajnoka egészen biztosan címmérkőzést bokszol. A magyar bokszoló ellenfeléről már tárgyalnak, de ha időközben megegyezés is születik, a bevett gyakorlat szerint március közepe előtt nem hozzák az illető nevét nyilvánosságra. Kótai tavaly június 21-e óta a WBF világbajnoka, amikor - szintén Manchesterben - egyhangú pontozással verte az orosz Akhmed Oligovot. Címét január 31-én szintén pontozással védte meg a francia színekben versenyző Monney Seka ellen.

A Tornádó becenévre hallgató profi karrierje alatt 28 összecsapáson vett része, melyek közül 27-et megnyert (13 KO), és csak egyszer kapott ki.

Az est főmérkőzése, az WBC (Bokszvilágtanács) pehelysúlyú övéért kiírt Michael Brodie (35-1-1) - In Dzsin Csi (27-2-1) összecsapás lesz. A két bunyós tavaly októberben egyszer már megverekedett egymással, s akkor botrányszagú mérkőzésen döntetlen született. Kisebb tanácstalanságot idézett ugyanis elő José Sulaiman, a WBC elnöke, aki rosszul adta össze a bírók pontjait, így először a koreait hozta ki győztesnek. Később javították az ítéletet, s többségi döntetlent hirdettek ki.

Sokáig kérdéses volt, a visszavágó megvalósul-e. Angol források ugyan jelentették, hogy a két fél megegyezett egymással, kiderült, mivel Csi televíziós jogait a helyi, koreai televízió birtokolja, velük is egyeztetnie kell Brodie promóterének. Miután ez az akadály elhárult, a két fél az április 10-i, manchesteri időpontban és helyszínben állapodott meg.

Azon a napon még egy komoly gálára sor kerül majd: a Las Vegas-i Mandalay Bay Casino ringjében ugyanis Cory Spinks (32-2) és. Zab Judah (30-1) a WBC-WBA-IBF egyesített, váltósúlyú övéért csap össze, míg a WBO nehézsúlyú döntőjében Vlagyimir Klicsko (42-2) ellenfele Lamon Brewster (29-2) lesz.