Vágólapra másolva!
Mike Tyson elkerülte a börtönbüntetést, miután beismerte bűnösségét abban a perben, melyben rendzavarással vádolták. A veterán ökölvívó ellen tavaly indult eljárás, miután egy brooklyni hotel előtt összetűzésbe került két férfival.

A megállapodás szerint "Vas Mikit" 100 óra közmunkára ítélték, ez idő alatt gyerekeket kell a bokszra tanítania. Ha ezt teljesítette, a további vádakat is elejtik.

Az ökölvívó ügyvédje szerint Tyson vétségének súlya nem nagyobb, mintha mondjuk tilosban parkolt volna, ennek ellenére egyes jogi szakértők véleménye szerint akár 15 napos elzárással is büntethették volna. A botrányairól elhíresült sportolót kezdetben tettlegességgel, zaklatással és rendzavarással vádolták, amiért egy éves börtönbüntetést is kaphatott volna, ha elítélik.

A 37 éves Tysont tavaly júniusban tartoztatták le, miután a bokszoló taxira várva összeakaszkodott az állítólag őt fenyegető Samuel Velezzel és Nestor Alverez-Ramosszal. Velez és Alverez-Ramos még tárgyalásra várnak, őket azzal vádolják, hogy a verekedés előtt inzultálták Tysont.

Decemberben egy bíró elutasította Tyson kérését, miszerint ejtse az ügyet, és bíróság elé idézte a nehézsúly eddigi legfiatalabb világbajnokát. Tyson ügyvédje azzal védekezett, hogy védence önvédelemből ütötte le a két férfit.

"Iron Mike-nak" nem ez volt az első bírósági ügye, 1992-ben börtönbe került, amiért megerőszakolt egy szépségversenyen induló hölgyet, majd 1999-ben szintén hűvösre tették, miután megtámadott és összevert két motorost Maryland államban.

Tyson azóta nem bunyózott, hogy egy éve 49 másodperc alatt lerendezte Clifford Etienne-t, és visszatérése most sem került szóba.

[origo]