Vágólapra másolva!
Az Universum Box Promotion hivatalosan megerősítette, hogy Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka az argentin Hugo Hernán Garay ellen védheti meg címét a május 8-ai, dortmundi gálán. A magyar Felix-Promotion június 12-én, Budapesten rendezi következő nagyszabású gáláját, amelyen Nagy János, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) kisvilágbajnoka címvédő mérkőzésen lép ringbe.

Erdei Zsolt azért kapott új riválist, mert az eredeti ellenfél, a román származású, de Spanyolországban élő Alejandro Lakatus visszalépett. Az Universum a közleményében külön kiemeli, hogy a 23 éves Garay tavaly novemberben Spanyolországban kiütötte Lakatust, amivel megszerezte a WBO hivatalos kihívói státuszát.

"A felkészülésemet abszolút Lakatus stílusához igazítottam. Julio César Gonzalez után azonban most ismét egy kellemetlen stílusú latin-amerikai bokszolóval kell mérkőznöm. A döntés nem rajtam múlott, ráadásul előbb vagy utóbb úgyis meg kellett volna küzdenem vele" - kommentálta a változást Erdei.

A profi karrierje során eddig mind a 19 mérkőzését megnyerő (ebből 13 KO) magyar öklöző január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a világbajnoki övet, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Gonzalez ellen.

A magyar Felix-Promotion június 12-én, Budapesten rendezi következő nagyszabású gáláját, amelyen Nagy János, a WBA és a WBO kisvilágbajnoka címvédő mérkőzésen lép ringbe. Az eseményen a pehelysúlyú klasszis mellett az istálló két női világbajnoka közül az egyik, Csábi Bettina vagy Miló Viktória is megvédheti övét. A gála helyszíne még nem ismert. A szervezők a Budapest Sportarénával tárgyalnak, ám ha a megbeszélések nem vezetnek eredményre, akkor szabadtéren kerül sor az eseményre.

A Felix-Promotion szombaton a debreceni Főnix-csarnokban rendezett nagyszabású gálát, melyen Csábi világbajnok lett, Miló megvédte címét, míg Nagy János felhozó mérkőzésen diadalmaskodott.