Vágólapra másolva!
A Julio César González ellen elbukott profi ökölvívó-mérkőzés után úgy tűnt, visszavonult az aktív sportélettől Dariusz Michalczewski. Az Universum lengyel származású klasszisa azonban nem adta fel, 2005. február 26-án, a Color Line Arenában a WBA félnehézsúlyú világbajnoki övéért száll ringbe a címvédő francia Fabrice Tiozzo ellen.

Dariusz Michalczewski, a "Tigris" 2003. október 18-án arra készült, hogy beállítsa a legendás ökölvívó, Rocky Marciano világcsúcsát: 49. profi mérkőzésén 49. győzelmére. A mexikói Julio César González azonban másképp akarta, és megosztott pontozással legyőzte a lengyel-német félnehézsúlyút a WBO világbajnoki címéért vívott mérkőzésen, a hamburgi Color Line Arenában

A "Tigris" azóta pihent - ő úgy mondaná: "feltöltődött" - és készült a visszatérésre, legalábbis lélekben. Amelynek most kitűzték az időpontját: 2005. február 26-án, ugyancsak a Color Line Arenában a WBA félnehézsúlyú világbajnoki öve lesz a tét a címvéső francia Fabrice Tiozzo ellen.

A 35 éves Tiozzo (46 győzelem - 30 kiütéssel -, 2 vereség) idén márciusban, az olasz Silvio Branco legyőzésével szerezte meg a világbajnoki övet. A 36 éves Michalczewski mérlege hasonló: 48 győzelem (39 K. O.), 1 vereség.

"Nagyon komolyan mérlegeltem a lehetőségeket, és sokáig nem voltam biztos benne, hogy akarok-e még versenyszerűen bokszolni" - mondta a Tigris, aki a nagy visszatérésre szeretett mestere, Fritz Sdunek irányításával készül fel.

Michalczewski hétfőn Zakopanéba vonul magaslati edzőtáborba, hogy formába hozza magát a mintegy egyéves semmittevést követően. December közepén csatlakozik hozzá Sdunek, akinek 11-én még dolga van: a Las Vagas-i Mandalay Bay hotel színháztermében Vitalij Klicsko edzője lesz a brit Danny Williams elleni, WBC nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésen.

"Különleges felkészülésre lesz szüksége Dariusznak" - mondta Sdunek, aki Erdei Zsoltot is edzi. "Egy évet pihent, és nagyon elégedetlen volt legutóbbi teljesítményével, González ellen. Be akarja bizonyítani, hogy sokkal többre képes."

Michalczewski és Tiozzo egyszer már találkozott egymással, 1986-ban, a junior Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Akkor mindketten 17 évesek voltak, és a lengyel fiú pontozással győzött.