Vágólapra másolva!
Pénteken bejelentették, hogy az amerikai Vince Phillips lesz a következő ellenfele a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnokának, Kótai Mihálynak.

A profibox.hu internetes szaklap tájékoztatása szerint a "Cool" becenévre hallgató floridai bunyós nagyszerű karriert mondhat magáénak, évekig volt az IBF világbajnoka kisváltósúlyban. A normál alapállású, 171 cm magas Phillips profi pályafutása alatt 55 mérkőzésen lépett ringbe, 46-szor győztesen (ebből 33 KO), 8 alkalommal pedig vesztesen hagyta el a küzdőteret, egyszer döntetlenül végződött az összecsapása.

A 28 esztendős Kótai (30-1-0, 15 KO) leendő ellenfele már betöltötte a 41. életévét is, de a szakértők szerint még így is megnehezítheti a magyar világbajnok dolgát, aki profi pályafutása alatt még sohasem találkozott ennyire komoly riválissal.

Az összecsapást december 18-án, Nyíregyházán rendezik. Kótai legutóbb szeptember 11-én, a Kisstadionban a guayanai Danny Daltont győzte le egyhangú pontozással, és megvédte világbajnoki övét.