Társoldalunk:

Nagy pontozással, Kótai KO-val győzött

2004.12.19. 0:56

Nagy János lett a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoka, miután a győri ökölvívógálán nagyszerű produkcióval, egyhangú pontozással legyőzte az argentin Julio Pablo Chacónt. Ugyanennél a szervezetnél világbajnok lett a könnyűsúlyú Bognár László is, aki szintén pontozással verte a kenyai David Kiilut. Nyíregyházán Kótai Mihály kiütötte az amerikai Manning Gallowayt, s ezzel megvédte a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoki címét.

IBC nagypehelysúlyú világbajnoki címmérkőzés:
Nagy János - Julio Pablo Chacón (argentin) - pontozással (116-115, 116-113, 115-113)    

A két öklöző tavaly októberi vitatott végeredményű csatájának visszavágója nagy iramban kezdődött, mindkét fél sokat mozgott, s a fedezéke mögül gyakran ütött.
   
A harmadik menetben kissé megrémült a publikum, miután a 2003-as mérkőzésen egy mélyütés után nyerő Nagy kétszer is az öv alatt találta el ellenfelét, ám ezúttal ennek nem lett komolyabb következménye.
   
A negyedik három perctől a két öklöző egyre nyíltabb harcmodort vállalt fel, a korábbiaknál lényegesen többet ütöttek, pontosságban azonban Nagy ellenfele fölé nőtt, így a "félidőre" ő került fölénybe.
   
A hetedik menetben a 29 éves magyar klasszis kissé visszafogottabb volt, ám az újabb szünet után ismét átvette a kezdeményezést, a kilencedik három perc ugyanakkor kiegyenlített volt, miután mindketten rengeteget találtak.
   
A hajrá kezdetén, a 10. menetben Chacón frissebben mozgott, ám Nagy túltette magát a holtponton és az utolsó két periódusban újra nagyszerűen bokszolt, így megérdemelten győzött.

Nagy János 20. mérkőzését nyerte meg a profik között, s ezzel a sikerrel az IBC vb-címe mellett a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalos kihívói státuszát is elnyerte.

IBC könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzés:
Bognár László - David Kiilu (kenyai) - pontozással (116-112, 116-113, 114-114)

Bognár sikerének értékét növeli, hogy a harmadik menetben számolni is kellett rá, ám ezt követően összeszedte magát és egyre aktívabban ment előre. A magyar öklöző ezzel profi pályafutása 42. találkozóján 32. győzelmét szerezte meg.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK