Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Los Angeles-i Staples Centerben  idén először lép szorítóba lép napjaink egyik legjobb profi ökölvívója, Bernard Hopkins. A középsúly vitathatatlan bajnoka a brit Howard Eastman ellen teszi kockára koronáját.

Az eredeti megállapodás szerint a küzdelem csak a WBC világbajnoki övéért folyt volna, ám az utolsó pillanatban az IBF, a WBA és a WBO - mely szervezeteknek szintén Hopkins a világbajnoka - is úgy döntött, hogy címmérkőzésnek ismeri el a összecsapást.

Mivel Hopkins közel 12 éve nem talált legyőzőre, és eddig 19 alkalommal védte meg a címét, a fogadóirodák természetesen őt tekintik a mérkőzés toronymagas esélyesének, a szintén remek mérleggel rendelkező kihívó azonban másképp gondolkodik erről. "Megemelem a kalapom Hopkins eddigi teljesítménye előtt, de ellenem nem lesz olyan könnyű dolga, mint De la Hoya ellen. Bizton állíthatom, Hopkins még sohasem találkozott hozzám fogható bunyóssal. Nagyobbat ütök bármelyik korábbi ellenfénél, öt meneten belül le fogom őt győzni."

A negyvenéves Hopkins 45 győzelme (35 KO) mellett kétszer kapott ki pályafutása során. Eastman 34 éves, 40 sikerével (34 KO) szemben mindössze egy alkalommal talált legyőzőre. A Los Angeles-i gálát a Sport1 és a Sport2 csatorna vasárnap hajnali 2.45-től élőben közvetíti.