Vágólapra másolva!
Az egész bokszvilág feszülten figyeli a szombat este - magyar idő szerint vasárnap hajnalban - esedékes Erik Morales - Manny Pacquiao nagypehelysúlyú összecsapást, melyet a Las Vegas-i MGM Grand nagytermében rendeznek. A tét a WBC nemzetközi bajnoki címe, egyszersmind a kevésbé rangos IBA szövetség világbajnoki öve. Az "El Terrible", azaz a "Rettenetes" becenévre hallgató mexikói Morales a honfitársától, Marco Antonio Barrerától elszenvedett két vereség után a filippino "művész" megsemmisítésével akarja helyre állítani megtépázott renoméját.

Az mindig pikáns, amikor két, különböző súlycsoportban a csúcsra jutott bokszoló csap össze - így van ez most is. A tijuanai - azaz az amerikai-mexikói határtól pár kilométerre született - Morales korábban háromszor mérkőzött a mexikóvárosi illetőségű Barrerával, először legyőzte, aztán kétszer is vereséget szenvedett tőle. A villámgyors bal ökléről ismert, fordított alapállású Pacquiao - a "PacMan" - viszont TKO-val megverte Barrerát, hogy aztán egy másik mexikóival, Juan Manuel Márquezszel döntetlent bokszoljon.

Azaz zavaros a kép, s csak egyvalami biztos, hogy a pehelysúly-nagypehelysúly két megasztárja csap össze szombaton éjjel egy olyan mérkőzésen, amelyet Magyarországon az HBO előfizetői élvezhetnek.

A 26 éves Emmanuel "Manny" Pacquiao mérlege 39 győzelem (ebből 31 KO), 2 vereség, 2 döntetlen, míg a 28 éves Moralesé 47 (34 KO), 2, 0.

Érdekes elolvasni León Panoncillónak, a WBO szervezet regionális igazgatójának véleményét: "Manny kiütéssel fog győzni, már a korai menetek valamelyikében. Jó meccs lesz, de Pacquiao klasszisokkal erősebb Moralesnél."

Ch. Gáll András