Vágólapra másolva!
Matolcsi József pontozásos vereséget szenvedett az osztrák Gotthard Hintereggertől a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyváltósúlyú interkontinentális övéért kiírt címmérkőzésen. Balzsay Károly ugyanakkor ötödik profimérkőzését is megnyerte, a második menetben kiütötte a belga Danny de Beult.

Matolcsi József tavaly októberben úgy ütötte ki a nyolcadik menetben Hintereggert, hogy előtte az osztrák négyszer is padlóra küldte, és a visszavágót is jól kezdte, ezúttal jobban védekezett, és gyakran talált.

A vezetőbíró kétszer is megintette a magyar bokszolót, előbb fogásért, majd mélyütésért, és mivel végigment a tizenkét menet, így a pontozókra maradt a döntés. Az egyik pontozó 116:112 arányban Matolcsit látta jobbnak, a másik kettő azonban az osztráknak adta a meccset, ezzel Hinteregger visszavágott a vereségért, és mind a két övet a derekára csatolhatta.

Balzsay Károly mindössze egy teljes menetet töltött a ringben a belga De Beul ellen, miután a második menet elején egy óriási balkezes ütéssel padlóra küldte ellenfelét, De Beul edzője pedig jobban látta, ha tanítványa nem lesz még jobban elverve, és bement a szorítóba, ami egyben a mérkőzés végét jelentette. Balzsay ezzel ötödik profimeccsét is megnyerte.