Vágólapra másolva!
Várhatóan csak július 23-án védheti meg a Nemzetközi Boksztanácsnál (WBC) őrzött nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko az amerikai Hasim Rahman ellen. Az összecsapás eredetileg április 30-ra volt kitűzve, de az ukrán ökölvívó márciusban edzés közben lábsérülést szenvedett.

Így a találkozót előbb június 18-ra halasztották, most pedig úgy tűnik, csak júliusban lép kötelek közé a két bokszoló a New York-i Madison Square Gardenben - legalábbis így nyilatkozott Ron Scott Stevens mérkőzésszervező.

Az idősebb Klicsko testvér tavaly áprilisban, Los Angelesben a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet négy hónapja Las Vegasban az angol Danny Williams ellen megvédett. A már háromszoros családapa Vitalij Klicsko Los Angelesben készül az összecsapásra.

A 32 éves Rahman, aki 2001-ben a Lennox Lewis elleni szenzációs diadallal érte el legnagyobb sikerét, négymillió dollár kért a fellépésért, s végül 2,15 millióban állapodott meg a szervezőkkel. A 33 esztendős Klicsko ötmillióra számíthat.