Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy Erdei Zsolt a francia Mehdi Sahnoune ellen védheti meg legközelebb a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét, ám az időpont és a hely egyelőre még kérdéses.

A magyar öklöző hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, minden azon múlik, hogy klubjának, az Universum Box Promotionnek sikerül-e megegyeznie a német közszolgálati televízióval, a ZDF-fel egy olyan gála közvetítéséről, amelyen az Erdei-Sahnoune csata lenne a főmérkőzés.

Amennyiben ebbe beleegyezik a csatorna, akkor július másodikán lépne szorítóba a WBO bajnoka, ám ha nem, úgy - a sajtóban korábban elterjedt híreknek megfelelően - június 18-án Pulában horvát félnehézsúlyú klubtársa, Stipe Drews előtt. A végleges időpontról várhatóan egy-két héten belül döntés születik.

"Számomra valamivel ideálisabb lenne a júliusi meccs, ám nagy jelentősége nincs, mivel most még mindenképpen az alapozásnál kellene járnom, s éppen itt tartok" - mondta Erdei, hozzátéve, hogy Garay elleni címvédése után öt hetet pihent, és három hete kezdte meg a tréningeket.

Az esetleges júliusi összecsapásnak értelemszerűen helyszíne sincs még, Dámosy Zsolt menedzser ugyanakkor jelezte, biztosan nem Magyarországon kerül rá sor. Hangsúlyozta, az év második felében terveznek egy budapesti gálát, amelyen Erdei - Sahnoune elleni sikere esetén - a WBA-bajnokával, a szintén francia Fabrice Tiozzóval meccselhetne.

"A címegyesítés a nagy álom, ha pedig erre Budapesten, mondjuk a Papp László Arénában kerülhetne sor, hát az igazán csodálatos lenne. Persze ez csak álom egyelőre, most a Sahnoune elleni mérkőzés a legfontosabb, de az álmok arra valók, hogy megvalósuljanak" - mondta a magyar világbajnok.

A sajtótájékoztatón bejelentették még, hogy a Mazda D & W szponzori szerződést kötött a bokszolóval, így a klasszis a jövőben a japán gyár autóival közlekedhet. A hétvégén Erdei kipróbálhatott egy RX-8 típusú versenyautót is, amelyről elragadtatva nyilatkozott, és elmondta, hogy komolyan elgondolkodott azon, megszerzi majd a versenyzéshez szükséges licencet is.