Vágólapra másolva!
Megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét a Boksz Világszervezetnél (WBO) Lamon Brewster: az amerikai öklöző Hamburgban csapott össze kihívójával, a koszovói albán származású, de német színekben szereplő Luan Krasniqival, és a kilencedik menetre megtörte riválisa ellenállását.

A beszámolók szerint a 6 centivel magasabb Krasniqinak is volt ugyan néhány szép ütése, Brewster gyors bal keze azonban sokkal többször talált célba, míg végül a nyolcadik menetben a "hazai" bokszolót már csak a gongszó mentette meg a kiütéstől. A kilencedikben aztán az amerikai - kihasználva ellenfele ingatag állapotát - ismételten nagy tempót diktált, Krasniqi pedig 20 másodperccel a menet vége előtt a kötelekre támaszkodva jelezte, hogy elege volt az összecsapásból.

Brewster tavaly április 10-én Vlagyimir Klicsko legyőzésével szerezte meg a WBO nehézsúlyú világbajnoki címét, amelyet idén május 21-én sikeresen védett meg a lengyel Andrzej Golotával szemben. A 32 éves amerikai bokszoló eddig 32 győzelmet aratott, egyszer döntetlenre végzett, egy alkalommal pedig kikapott. Az Atlantában, 1996-ban olimpiai bronzérmes, 34 esztendős Krasniqi, akinek profiként 28 győzelme van, harmadik vereségét szenvedte el.