Társoldalunk:

Hamed visszatér a ringbe

2005.11.09. 15:58

A 31 esztendős, jemeni-brit Naseem Hamed, a profi ökölvívás egykori világbajnok fenegyereke háromévi kihagyás után visszatér a ringbe.

Ezt személyesen a WBC, az IBF és WBO világszervezetek - Prince, azaz Herceg becenevű - korábbi pehelysúlyú világbajnoka jelentette be a BBC-nek adott nyilatkozatában.

A jemeni születésű, de brit színekben bokszoló Hamed 2001 áprilisában Las Vegasban pontozásos vereséget szenvedett a mexikói Marco Antonio Barrerától, s utána sokáig úgy festett, végleg felhagy a boksszal, de 2002 májusában a spanyol Manuel Calvo ellen szorítóba lépett az IBO szervezet betöltetlen trónjáért, s a 12 menet alapján egyhangú pontozással bizonyult jobbnak riválisánál egy közepes színvonalú összecsapáson.

A meccs előtt még - szokása szerint - roppant magabiztos Hamed alig idézte korábbi önmagát, lassan mozgott, s ütései sem voltak elég hatásosak. Győzelméhez nem férhetett kétség, de teljesítménye kétségessé tette saját maga számára is a folytatás sikerességét.

Naseem Hamed - aki annak idején nem kívánt megvívni Kovács Istvánnal - Calvo legyőzésével profi pályafutása 36. sikerét aratta úgy, hogy ötödik alkalommal nyert pontozással. Most három esztendei szünetet követően jutott arra az elhatározásra, hogy újfent kesztyűt húz, s elképzelése szerint egy hatmeccses sorozatot vállal el, amelynek közvetítéséről - nyilván jó pénzért, bár fellépti díjról és a lehetséges ellenfelek kilétéről konkrétum az interjúban nem hangzott el - amerikai tévécsatornákkal kötne szerződést.

"Ha jól megy az edzésen a boksz, akár a jövő év első felében ismét ringbe szállok" - mondta Hamed, hozzátéve, a hosszú kihagyás dacára egyetlen percre sem veszítette el saját magába vetett hitét, hogy igenis képes lesz a diadalmas visszatérésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK