Vágólapra másolva!
Márciusban kezdődik csak meg Mike Tyson egykori profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok pere, akit csütörtökön garázdaság miatt tartóztattak le Sao Paulóban.

A 39 esztendős sztár a brazíliai metropolisz egyik luxusbárjában mulatott, amikor az SBT tévécsatorna stábja filmezni kezdte őt. A vehemens természetéről ismert fenegyerek fellökte az operatőrt, és széttörte a kamerát, illetve a videokazettát. Ezután folytatta a duhaj éjszakát: hat nővel hotelszobát akart bérelni, de kitessékelték, majd hajnalban egy diszkó biztonsági személyzete adta át a rendőröknek. Az őrszobán négyórás kihallgatást követően szabadlábra helyezték.

A bíróság egyelőre nem hirdetett ítéletet, hanem március 7-re rendelte vissza a bokszolót, aki egy Diego Maradonától néhány napja kapott argentin válogatott mezben jelent meg a tárgyaláson. A sértett tévés polgári pert helyezett kilátásba az Egyesült Államokban.

Tyson, aki több évet töltött a rács mögött nemi erőszak miatt, a profik között 50-szer nyert (ebből 44-szer kiütéssel) és hatszor szenvedett vereséget.