Vágólapra másolva!
A pénteki elődöntős összecsapásokból nyolc magyar versenyző jutott be a jubileumi, 50. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny döntőibe, amelynek két súlycsoportjában házi fináléra kerül sor, így két hazai győzelem már biztos.

A viadal harmadik napi 22 összecsapásának túlnyomó része magas színvonalú küzdelmet hozott, ráadásul a hazai versenyzők többsége kifejezetten jól bokszolt, s nem utolsósorban eredményesen is. A nézők többnyire remekül szórakoztak, elsősorban a magyarok meccsein kiváló hangulatot varázsoltak a Hódos Imre Sportcsarnokba, igaz, nemegyszer éles hangú bekiabálásokkal adták a pontozók - és a gyengébben teljesítő öklözők - tudtára produkciójukról alkotott véleményüket.

A súlycsoportonkénti legjobb négy mezőnyében érdekelt 13 magyar közül a novemberi mianjangi vb-n ezüstérmes Bedák Pál (48 kg) indiai (31-7), míg bátyja, Zsolt (54 kg) iráni ellenfelét verte (30-13) nagy fölénnyel. Hozzájuk hasonlóan győztesen tudta le feladatát a Kínából pontszerzőként hazatért Darmos József (91 kg), valamint a vb-n ugyancsak szerepelt Varga Miklós (57 kg) és Szili István (69 kg) is.

A Mianjangban a vártnál jóval gyengébben teljesítő, két évvel korábban ugyanakkor a világbajnokságon bronzéremig jutott Káté Gyula az elmúlt két naphoz hasonlóan ezúttal is ellenállhatatlan volt. Az MTK kiválósága az örmény Javakjan elleni 22-8-as sikerrel ünnepelte 24. születésnapját, aminek alkalmából Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke aranykesztyűt ajándékozott neki. A 64 kg másik elődöntős mérkőzésén a fiatal Bacskai Balázs győzött, ez pedig azt jelenti, hogy itt megismétlődik a decemberi egri országos bajnokság aranycsatája.

A 64 mellett az 57 kg-ban is magyar-magyar csata lesz szombaton, miután Vargához hasonlóan a szintén junior korú Kemény János is győzött. A stabil válogatottak közül az egy nappal korábbi mutogatásával a nézők kegyeiből kiesett Dudás Tibor (60 kg) és a remekül küzdő Kurtucz Csaba (+91) kapott ki pénteken, utóbbi vitatható, legalábbis a nézők percekig tartó füttykoncertjéből ítélve minimum kérdéses módon a német Stefan Köbertől.

"Szerintem eddig nagyon jól teljesítünk. A torna előtt négy aranyat vártam, s ez könnyedén meglehet"- mondta az elődöntős nap után Balzsay Károly szövetségi kapitány.