Vágólapra másolva!
Fernardo Vargas fogadást kötött Shane Mosleyval a szombati mérkőzésük eredményére: ha a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú bajnokának kihívási jogáért kiírt összecsapásuk idő előtt véget ér, a kiütött fél 100 ezer dollárt fizet riválisának.

A profibox.hu internetes újság szerint a legtöbb szakember által esélytelenebbnek tartott Vargas szerdai sajtótájékoztatóján állt elő a váratlan javaslattal: "Fogadást ajánlottam. A pontozás nem számít, csak a KO, az pedig mindegy, hogy melyik menetben. 100 ezer dollár nem kevés pénz, kiderül, hogy Mosley állja-e a szavát, ha kiütöm."

A jelenlegi címvédő a mexikói Alejandro Garcia. A szervezet ranglistáján Vargas a 2., Mosley az 5. Néhány évvel ezelőtt ez a párosítás világszenzáció lett volna, de jelenleg egyikőjük sem idézi régi önmagát.

A 28 éves Vargas még juniorként a WBA és az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) középsúlyú világbajnoka volt, Mosley pedig korábban a WBC (Boksz Világtanács) és az IBF nagyváltósúlyú trónján ült.

A 34 éves Mosley mérlege 41 győzelem (35 KO-TKO) és 4 vereség, Vargas pedig 26-ból 22-szer kiütéssel győzött, és 2 vereséget számlál. A két amerikai öklöző szombat este a Las Vegas-i Mandalay Bay kaszinóban feszül egymásnak.