Társoldalunk:

Rahman és Toney is kész a visszavágóra

2006.03.20. 12:15

Hasim Rahmannak nemcsak megszerezni, de megvédeni is győzelem nélkül sikerült a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét, James Toney elleni mérkőzése ugyanis többségi döntetlennel végződött (két pontozóbíró döntetlenre, a harmadik hat ponttal  Rahmannak adta az összecsapást). A meccs utáni sajtótájékoztatón természetesen mindkét fél győztesnek mondta magát, és bár Rahmannak legközelebb Oleg Maszkajevvel kéne megmérkőznie, látszólag mindketten égnek a vágytól, hogy újra egymásnak essenek. 

"Nagyon szeretnék újra kiállni Toneyval, szerintem nem lehet akadálya a visszavágónak. Többször is nagyszerű ütéseket vittünk be egymásnak, úgy érzem, remek mérkőzést  vívtunk" - nyilatkozta Rahman, akinek utóbbi megállapításával azért lehetne vitatkozni.

A valaha középsúlyból indult Toney látványosan elhízott az utóbbi időben, és mintha gyalázkodásban sem lenne már a régi, Rahman teljesítményét legalábbis meglepően elismerő szavakkal illette: "Jó munkát végzett, képes volt meccs közben változtatni a taktikáján, ám mindenki látta, hogy én vittem be a keményebb és pontosabb ütéseket. Ha promóterének lenne elég vér a pucájában, akkor máris elkezdené szervezni a visszavágót, de fogadni mernék rá, hogy egy rakás kifogást talál majd."

Toney prognózisa némiképpen be is igazolódott: a megszólított Bob Arum válaszában kifejtette, hogy Rahmannak legközelebb kötelező címvédésen kell ringbe lépnie az őt 1999-ben kiütő Oleg Maszkajev ellen.  "Maszkajev megérdemli, hogy Rahmannal bokszoljon, ráadásul Hasimnak is bőven van vele elszámolnivalója, ez pedig jó meccset ígér" - mondta, majd hozzátette: már csak azért sem  szívesen hozna össze egy azonnali visszavágót, mert akkor Maszkajev menedzsere azonnal beperelné őt.

Ezt követően Toney az említett menedzserre, a közönség soraiban helyet foglaó Dennis Rappaportra zúdította a dühét. "Mennyit fizettél, hogy a ranglistára kerüljön?" - kiabálta többek között, hogy a szalonképesebb megnyilvánulásai közül idézzünk.

A vasárnapi mérkőzés visszavágója mindenesetre nagyobb érdeklődésre tarthatna számot, így könnyen előfordulhat, hogy Maszkajevnek mégis várnia kell a címmérkőzésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK