Társoldalunk:

Tyson nem lesz Sanghaj díszpolgára

2006.03.31. 17:06

Az utolsó pillanatban visszavonta a sanghaji városvezetés azt az ígéretét, hogy díszpolgári címet adományoz Mike Tyson volt profi ökölvívó-világbajnoknak - jelentette pénteken a kínai sajtó.

A botrányairól is híres 39 éves bajnok csütörtökön érkezett a kínai nagyvárosba, ahol egy éjszakai lokál felavatásának fényét kívánták emelni jelenlétével. A honoráriumon kívül fellépését azzal is honorálták volna a tervek szerint, hogy a több millió lakosú Luo Tien kerület díszpolgári címet adományoz neki.

A China Daily című pekingi lap értesülése szerint azonban a városvezetés - miután jobban megismerkedett a kiszemelt díszpolgár múltjával, a Tyson nevéhez kapcsolódó perekkel, ítéletekkel és sportbotrányokkal - jobbnak látta eltekinteni attól, hogy e megtisztelő címmel ruházza fel. Erről a kerület helyettes polgármestere tájékoztatta az angol nyelvű lapot.

Mike Tyson 1987 és 1990 között birtokolta a profi világbajnoki címet, ám sportkarrierjét bűnügyi perek (nemi erőszak miatt ítélték el), botrányok tarkították, az pedig mind a sport-, mind a bűnügyi krónikákba bekerült, hogy az Evander Holyfield ellen 1997 júniusában vívott mérkőzésen leharapta ellenfele fülét. Arról, hogy a lokált végül felavatta-e Sanghajban, nem érkezett hír.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK