Vágólapra másolva!
Az év egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért bokszmérkőzésén Floyd Mayweather Jr. fölényes, egyhangú pontozással legyőzte Zab Judah-t. A mérkőzés ugyanakkor óvás alatt áll, a Nevadai Atlétikai Bizottság egyelőre mindkét ökölvívó fellépti díját visszatartja a tizedik menet eseményei miatt.

A mérkőzés elején úgy tűnt, a legutóbb Carlos Baldomirtól vereséget szenvedett Judah-nak lehet keresnivalója a 2005-ös év legjobb bokszolójának választott Mayweather ellen, a haramadik menetben azonban a kihívó ritmust váltott, és folyamatosan növelte pontelőnyét. A mérkőzés vége felé már nyomasztó fölénybe került, amit a szó szerint több sebből vérző Judah egy mély- és tarkóütés "kombinációval" reagált le a tizedik menet végén.

Az indulatok ekkor szabadultak el, előbb a kihívó edzője és nagybácsija, Roger Mayweather ugrott a ringbe, majd kisvártatva érkezett a másik fél édesapja, Yoel Judah is, hogy aztán néhány másodperc múlva a szorító színültig megteljen segédekkel és rokonokkal. A nehezen csillapodó csetepaté arra mindenestre elég volt Judah-nak, hogy kihúzza talpon a hátralévő két menetet, Mayweather győzelméhez (116-112, 117-111, 119-109) azonban nem férhetett kétség. A kihívó ezzel megőrizte veretlenségét, és az IBF váltósúlyú övének elhódításával immár a negyedik súlycsoportban szerzett világbajnoki címet.

A mérkőzésnek azonban minden bizonnyal lesz még folytatása, a Nevadai Atlétikai Bizottság egyelőre vizsgálja a tizedik menetben történteket, és addig is visszatartja a résztvevők fellépti díját. Judah promótere, Don King szerint Mayweathert le kellett volna léptetni, amiért segédje a ringbe lépett menet közben. A szabályok szerint ennek valóban így kellett volna történnie, más kérdés, hogy Judah szándékos mélyütéséért szintén meg lehetett volna tenni ugyanezt.